Talán sokan nem tudják, hogy a BÉT-en külföldi papírokkal, esetleg olajjal való kereskedésre is van lehetőség, a BÉT Akadémia harmadik előadásának résztvevői azonban már a tőzsdézés ezen válfajával is tisztában lehetnek. A legnépszerűbb termékek, amelyekkel globális befektetési lehetőségeket használhatunk ki a BÉT-en keresztül az úgynevezett certifikátok; ezek segítségével az értéküket meghatározó „mögöttes termékek”, például egy külföldi index vagy a kőolaj árának változásaiból kovácsolhatunk előnyt.

Ahhoz, hogy miként használhatjuk ki a certifikátok előnyeit, először Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. befektetési igazgatója adott néhány tippet. Megismerkedhettünk például a tőkeáttétel fogalmával, amely a megtakarításainknál magasabb értékű pozíciók felvételét jelenti, mind az elérhető hozam, mind a kockázat szintjének felnagyításával. Ezután Miró József, a cég vezető elemzője tartott előadást Európa és az Egyesült Államok tőkepiaci trendjeiről, amely nagy segítségre lehetett akár kereskedési stratégiák kialakításában is.

Három hét alatt három előadás az őszi BÉT Akadémia eddigi mérlege; most egy kis szünetet tartunk és két hét múlva, október 11-én kedden szervezzük meg a negyedik rendezvényt. A téma: milyen hírek mozgatják a piacot? Előadók: az Equilor Zrt. szakemberei. Regisztráció itt!

Az eseményen bemutatott prezentációk letölthetőek:

Prezentációk

Varjú Péter: Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en: Certifikátok, Warrantok világa

Letöltés

Miró József: Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en! (certifikátok, warrantok)

Letöltés