2016. november 22-én rendezte meg a Budapesti Értéktőzsde lakossági tőzsdetanfolyama, a BÉT Akadémia nyolcadik őszi előadását. A kedd esti téma a BUX ETF, vagyis a BUX-index mozgását lekövető Exchange Traded Fund, valamint a hazai részvénypiac kilátásai voltak, amelyekről az OTP Bank Nyrt. szakértőitől tanulhattunk.

Fekete Ákos, a bank értékesítési szakértője általánosságban a tőzsdén kereskedett alapokról, majd a BUX ETF Alapról beszélt. Az ebbe való befektetéssel a BUX indexkosár összetételének megfelelő részvényekből vásárolunk be, aminek köszönhetően egy lépésben jelentősen diverzifikálhatjuk portfóliónkat: egyes cégek részvényei helyett szinte a teljes piacot lefedhetjük. Mindehhez ráadásul alacsony költségek társulnak, mivel az alap nem igényli, hogy alapkezelőnk aktívan kezelje azt, figyelve a piaci történéseket.

Tardos Gergely, az OTP vezető elemzőjének prezentációja már aktuális piaci történésekről szólt, mégpedig a BUX várható jövőbeli alakulására összpontosítva. Megtudhattuk belőle többek között, hogy három dologtól függ, hogy mi történik az indexszel: a világ történéseitől (például az amerikai elnökválasztástól), a magyar makrogazdaság teljesítményétől, valamint az egyedi vállalati történetekről. A szakértő szerint mindhárom tényező támogató a BUX-index alakulására nézve.

A BÉT Akadémia következő, egyben az idén őszi sorozat utolsó eseményére jövő csütörtökön, december 1-jén kerül sor, a témát pedig a nyilvános részvényértékesítések (IPO-k) adják.

Prezentáció

Fekete Ákos: Befektetési lehetőségek index alapú ETF segítségével 

Letöltés

Tardos Gergely: Trump: a dezinfláció vége / Magyarország: az erős növekedés megfelelő makroalapot ad a BUX-nak

Letöltés