2016. október 18-án folytatódott a BÉT Akadémia, a Budapesti Értéktőzsde lakossági tőzsdetanfolyama. Ismét tömve voltak a Bank Center konferenciatermének sorai, sokan áldoztak másfél órát tőkepiaci ismereteik bővítésére a napi munka vagy egyetemi órák után.

Az este első előadását Virág Ferenc, a Random Capital Zrt. szakembere tartotta a tőkeáttételes kereskedésről. Ennek a technikának köszönhetően saját tőkénk többszörösének megfelelő nagyságú pozíciót vehetünk fel, aminek köszönhetően nagymértékben megnő az elérhető profit, de a potenciális veszteség és a költségek is nagyobbak lesznek. Amint azt a prezentációból megtanulhattuk, érdemes először csak figyelemmel követni a piac alakulását, majd kisebb és hosszabb távú befektetésekkel próbálkozni, és csak jelentősebb tapasztalat birtokában belefogni a tőkeáttételes és a daytrade (napon belüli kereskedés) jellegű ügyletekbe.

Harcsa Norbert, az IPOPEMA Securities szakértőjének előadása ugyanakkor arra is fényt derített, hogy a magyar tőzsdét sem lehet a globális piaci folyamatoktól elkülönülten figyelni. Ennek elsődleges oka, hogy a hazai piacon is olyan nagy nemzetközi intézményi befektetők (alapkezelők, befektetési bankok, hedge fund-ok stb.) bonyolítják a forgalom túlnyomó többségét, amelyek globális befektetési stratégiájuk elemeként tekintenek a Magyarországon felvett pozícióikra. Így az amerikai, de akár a lengyel piac alakulásából is következtethetünk arra, hogy mi várható itthon.

Jövő héten egy hasonlóan izgalmas téma, a tőzsdepszichológia kerül a BÉT Akadémia napirendjére, amelyről Pleschinger Gyula Márktól, az MKB Bank Zrt. treasury értékesítési igazgatójától hallhatunk többet! Érdemes mielőbb regisztrálni az alábbi oldalon.

Az eseményen bemutatott prezentációk letölthetőek:

Prezentáció

Harcsa Norbert: Online kereskedés

Letöltés