A BÉT Akadémia nyitóeseményéhez hasonlóan jól kezdődött ez a csütörtök este is: fiatalok és idősebbek, profi szakemberek és kezdő tőzsdézők egyaránt sorakoztak a Szabadság téri Bank Center konferenciatermébe vezető lépcsőn. Miután mindenki átvette BÉT-es tollát és – egyébként rendkívül hasznos információkat is tartalmazó – jegyzetfüzetét, Bozsik Balázs, a BÉT marketing és PR vezetője köszöntötte röviden a közel 100 fős közönséget.

A szakmai részt Sándorfi Balázs, a Bankmonitor.hu ügyvezetőjének előadása nyitotta meg. A pénzügyi szakember a befektetési alapok legfontosabb tulajdonságainak ismertetésével indította prezentációját, majd egy online kalkulátor segítségével szemléltette a kockázat és a várható hozam közötti szoros összefüggést: minél nagyobb kockázatot vállalunk, annál többet nyerhetünk, ám annál nagyobb az esélye annak is, hogy balul sül el a befektetésünk.

Aki tízből hatszor jól tud dönteni, az már kiemelkedik az átlagból – ezzel a gondolattal kapcsolódott be a kockázatok kezeléséről szóló beszélgetésbe Szabó László, a Concorde Alapkezelő Zrt. elnöke. Nagy különbség van azonban aközött, hogy valaki jó befektető, vagy egyszerűen csak például pesszimista egy válságos időszakban: aki két felfelé ívelő és két lefelé tartó piaci ciklusban is nyereséget tudott elkönyvelni, az bízhat csak joggal képességeiben a jövőben is.

A csütörtöki előadás nem lehetett volna ilyen sikeres a közönség nélkül, akik nagyszerű kérdésekkel terelték igazán érdekes mederbe a beszélgetést. Reméljük, a szeptember 27-i előadásra is szép számban eljönnek meghallgatni az Erste Befektetési Zrt. szakértőit, akik Európa legnépszerűbb kereskedési termékeiről fognak előadást tartani!

Az eseményen bemutatott prezentációk letölthetőek:

Prezentáció

Sándorfi Balázs: Részvénybefektetések befektetési alapokon keresztül

Letöltés