A Budapesti Értéktőzsde 2017 őszi-téli lakossági tőzsdetanfolyamának második rendezvénye december 1-jén került megrendezésre új helyszínen, az Aranytíz Kultúrházban. Az MKB Bank szakértői tartottak előadásokat egy igen aktuális témában, a befektetők év végi teendőiről.

A délutánt Pleschinger Gyula Márk treasury értékesítési igazgató elemzése indította a dollár-, euró- és forintárfolyamok alakulásáról. Ebből kiderült többek között, hogy a forintra egyre inkább az euró szatellitjeként érdemes gondolkodni, illetve hogy külföldi részvények vásárlásakor tudatosan menedzselni kell a devizakockázatot is.

Ezután a TBSZ- és NYESZ-számlák, a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárak áttekintése következett. A TBSZ-számlán lekötött pénz 5 év után kamatadómentes; az idei év újdonsága, hogy a lejáró számláról nem kötelező vagy minden pénzt kivenni, vagy a teljes összeget továbbvinni, hanem egy része is kivehető. Szintén fontos szabályozási változások érintették idén az önségélyező pénztárakat: a befizetett összeg felhasználási lehetőségei jelentősen bővültek, a beiskolázási támogatás és a szülési segély mellett már jelzáloghitel-törlesztésre és albérlet támogatására is felhasználható.

A BÉT Akadémia következő eseményére december 8-án kerül sor, a legsikeresebb kereskedési stratégiákról lesz szó!