Szép számban gyűltek össze az érdeklődők a Bank Center konferenciatermében a BÉT Akadémia legutóbbi előadására. Izgalmas témával készültünk: a kis papírokkal való kereskedés sajátosságairól beszélgettünk, külön kitérve az idei év slágersztorijaira (Konzum, Opus, Appeninn).

Virág Ferenc, a Random Capital elnök-vezérigazgatójának előadásával kezdődött a program. Tisztáztuk a kapitalizáció fogalmát, amely egy vállalat részvényei számának és az aktuális árfolyamnak a szorzata, és a cégméret legfontosabb indikátora – innen erednek a small és mid cap kifejezések is. Kiderült, hogy ezeket a papírokat elsősorban a gyors meggazdagodásban reménykedő, szívesen kockáztató kisbefektetők keresik, és az is, hogy a gyors változások miatt érdemes folyamatos figyelemmel kísérni az árfolyamokat és bejelentéseket.

Munkácsi Dávid, a Generali Alapkezelő portfóliómenedzsere azt emelte ki, hogy a kis papírok bikapiacokon jellemzően irreálisan nagymértékben emelkednek; ezzel érdemes számolni. Arra is figyelni kell, hogy általában nem lehet bármekkora pozíciót felvenni: vagy azért, mert egyszerűen nincs elég eladó/vevő, vagy mert a tranzakció hatással lenne az árfolyamra.

Pénteken 4 órakor folytatódik a BÉT Akadémia, a befektetők év végi teendőiről lesz szó új helyszínen, az Aranytíz Kultúrházban!

Prezentációk
Munkácsi Dávid: Kereskedés kis papírokkal Letöltés