2017. december 15-én, ismét az Aranytíz Kutúrházban került megrendezésre a BÉT Akadémia lakossági tőzsdetanfolyam idei utolsó előadása. A legsikeresebb kereskedési stratégiák áttekintése után 2018 legjobb befektetési lehetőségiről beszélt Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája, vezető elemzője.

A magyar, a német, az uniós és az amerikai makrokörnyezet áttekintéséből kiderült, hogy igazi „Goldilock-időszakra” lehet számítani a következő években, vagyis a gyors gazdasági növekedéshez kismértékű infláció fog kapcsolódni – Miró József szerint ugyanakkor az euró erősödhet a forinthoz képest.

A részvénypiacokról persze általánosságban hiba lenne azt állítani, hogy alulárazottak, a szakértő szerint azonban még bőven van potenciál bizonyos ágazatokban, egyedi részvénysztorikban. Az egyesült államokbeli IT-cégek árfolyamaitól például még további növekedés várható, csakúgy, mint a tartós fogyasztási cikkekkel (például televíziókkal) foglalkozó vállalatok papírjaitól.

Több érdekesség hangzott el a jelenleg „legforróbb” befektetési eszközről, a Bitcoinról is. A kriptovaluta kapcsán kevés szó esik például a mostani PC-knél nagyságrendekkel gyorsabb kvantumszámítógépről, amelynek feltalálása romba döntheti a titkosítási műveletek elvégzésén alapuló Bitcoin-bányászatot.

A 2017-es BÉT Akadémia ezzel az előadással véget ért; a beszámolók itt megtekinthetők. Mindenkit várunk jövőre is a rendezvényekre!

Prezentáció
Dr. Miró József - Kitekintés a 2018-as évre