A Budapesti Értéktőzsde ingyenes lakossági tőzsdetanfolyamának márciusi eseményén az abszolút hozamú befektetési alapokról és az osztalékfizetésről tanulhattak a résztvevők.

Kokas Norbert, a Generali Alapkezelő Zrt. értékesítési vezetőjének előadásából a látogatók megtudhatták, hogyan is működnek a sokak által fekete dobozoknak nevezett abszolút hozamú alapok. A prezentációból fény derült arra, hogy Magyarországon ezek a legkötetlenebb befektetési lehetőségekkel rendelkező alapok, amelyeknél teljes mértékben a portfóliómenedzserre van bízva, hogy milyen befektetési döntéseket hoz. Az érdeklődők olyan kockázati mutatókat is megismerhettek, mint a Sharpe-mutató, ami azért fontos, mert nem mindegy, hogy adott hozamot az alap milyen értékingadozás mellett ér el.

A második előadásban Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az osztalékfizetést mutatta be az alapoktól egészen az aktuális hazai és nemzetközi trendekig. A prezentáció során szó volt arról, hogy mit jelethet az alacsony osztalék: a vállalatnak pénzügyi problémái vannak, vagy éppen tele van jó befektetési ötletekkel? Az est végén magyar és cseh osztalékpapírokról is hallhattunk néhány konkrét példát.

Tartsatok velünk a BÉT Akadémia következő eseményén is; a részletekért kövessétek honlapunkat és Facebook-oldalunkat!

Prezentációk

Kokas Norbert: Abszolút hozamú alapok

Letöltés

Kiss Mónika: Osztalék a magyar piacon

Letöltés