15_BET_17_002-Reszvenyfutam_Screenshot_meret_Preview_v2.jpg

A Részvényfutamon bárki regisztrálhat?

A játékban 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások és tanáraik vehetnek részt, a regisztrációhoz szükséges az iskola nevének megadása, ez minden esetben feltétele a regisztrációnak.

Mikortól regisztrálhatok, mikor indul a játék és meddig tart?

A regisztráció kezdte: 2018. január 29.
A játék indulása: 2018. február 1. 9:00
A játék lezárása: 2018. február 28. 17:00

A játékhoz a fenti idősávban bármikor szabadon csatlakozni lehet.

Regisztrációkor nem találom az iskolám nevét a listában.

A regisztrációs mezőben a város, az OM azonosító vagy az iskola nevét kell elkezdeni gépelni, és a rendszer egy listából automatikusan kiadja a megfelelő találatot. Ha az iskoláját ennek ellenére sem találja a listában, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

Regisztráltam, de nem kaptam megerősítő e-mailt. Mi lehet az oka?

Előfordulhat, hogy az e-mail szolgáltató spamba teszi, vagy nem engedi át a megerősítő levelet. Ilyenek például a @freemail, a @citromail szolgáltató címei, illetve egyes sulinetes címek. Amennyiben a spam és egyéb mappákban sem találja meg a megerősítő levelet, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

Regisztráltam, kaptam megerősítő e-mailt, de mégsem tudok belépni.

Amennyiben helyesen adja meg a regisztrációhoz használt e-mail címét és jelszavát, de ennek ellenére sem tud bejelentkezni, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

2017-ben regisztráltam a játékban, 2018-ban újra csatlakoznom kell?

A 2017-es játék regisztrációi már nem elérhetőek, a 2018-as játékban való részvételhez mindenkinek újra regisztrációra van szüksége, amit az alábbi oldalon megtehet.

Mit jelent a mentor-tanár kifejezés, és kit érdemes itt megadni?

Mentor-tanárt a diák játékosok jelölhetnek. Olyan pedagógusokat érdemes megadni, aki szakértelmével, segítségével, útmutatásával segíti diákjai pénzügyi oktatását, részvételét a Részvényfutamban. A játék végén a szervezők a legtöbb szavazatot kapott mentor-tanárt értékes nyereménnyel jutalmazzák.

Szívesen részt vennék a játékban, de nem sokat értek a tőzsdézéshez. Kaphatok segítséget?

A játékhoz több segédanyag is rendelkezésre áll: a BÉT oldalán a Letölthető anyagok alatt Tőzsde ABC és összefoglaló jellegű prezentációk, a játékfelületen pedig az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv is segíti a tőzsde részleteinek, fogalmainak és folyamatainak megértését.

A játékban igazi pénzzel történik a kereskedés?

A Részvényfutamban nem igazi, csak a játékban elérhető virtuális tőkével lehet játszani, tehát saját pénzt senkinek sem kell kockáztatni. Minden regisztrált játékos 2 millió forintos virtuális tőkével kezdheti a kereskedést.

Milyen termékekkel lehet kereskedni a Részvényfutamban?

A játékban BÉT Prémium és Standard kategóriájába sorolt 31 részvénnyel és a BUX ETF-vel (tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely a BUX index értékének változását követi) valós idejű árfolyamok mellett tudnak kereskedni a játékosok.

Mire jó a kvíz, és miért érdemes használni?

A játékosok a kvízt hétköznap naponta egyszer tölthetnek ki, a kvíz kitöltése hétvégén (nem tőzsdenapon) a hét utolsó tőzsdenapján elmulasztott kitöltés kivételével nem lehetséges. Amennyiben egy játékos mindhárom kérdésre helyes választ ad, úgy a részére 10.000 virtuális forint kerül jóváírásra, mely szabad pénzként ügyletkötésre felhasználhatóvá válik. Sikertelen kvíz kitöltés esetén (legfeljebb két helyes válasz) virtuális forint nem kerül jóváírásra. A 10 legjobb kvízjátékost a szervezők a játék végén értékes nyereményekkel jutalmazzák.

Milyen nyereményeket kapnak a legjobb játékosok?

A BÉT felajánlásának köszönhetően összesen 600 ezer forint értékben nyerhetnek értékes díjakat a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a legmagasabb értékű portfoliót elérő diákot és tanárt díjazza a Tőzsde, emellett a legtöbb helyes kvízválaszt adó játékosok és a legtöbb jelölést kapott mentor-tanár is kap értékes ajándékot. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a pénzügyi nevelést kiemelten fontosnak tartó középiskolákat és kollégiumokat összefogó Pénziránytű Iskolahálózat legjobban szereplő diákjai és tanárai, valamint a legaktívabb iskolák számára.

Egyéb kérdésem van, de itt nem kaptam rá választ.

Bármilyen egyéb kérdés, észrevétel esetén lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.