2020. március 2-től március 27-ig újra megmérkőzhettek egymással a középiskolás diákok, tanáraik és szüleik a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a BÉT Részvényfutamon!

A versenyre minden évben azok a 9-14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák, továbbá tanár és szülő jelentkezhetnek, aki szeretnék megtapasztalni, milyen érzés 2 millió forintos virtuális tőkével gazdálkodni.

BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-01.png A négy versenyhéten, 20 kereskedési napig tartó játék során a versenyzők valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhettek a Budapesti Értéktőzsdén elérhető termékekkel. A résztvevők emellett a naponta kitölthető kvíz kérdések segítségével növelhették a befektetésre szánt tőkéjüket. A kérdések megválaszolását segítették a játékban is letölthető Tőzsde ABC, a Pénziránytű Alapítvány befektetői tudatossághoz kapcsolódó diasorai, valamint az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv.
BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-02.png

A március 27-ig tartó versenyen számos értékes nyereménnyel gazdagodhattak a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A verseny első három helyezett diákja, akik a játék végére a legmagasabb értékű portfólióval rendelkezett, Samsung Galaxy Watch Active okosórátJBL Flip 5 hangszórót, valamint egy négy főre szóló virtuális valóság élmény ajándékutalványt nyert. A játék végén a legnagyobb értékű portfólióval rendelkező tanár és szülő játékosok ajándékutalványt nyerhettek, amelyet szabadon felhasználhatnak a Libri, a Zara, vagy a Media Markt üzleteiben. Az adott héten a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékosok egy-egy JBL Tune 500 fejhallgatót is hazavihettek. A játék végén a Pénziránytű Alapítvány további értékes különdíjakat ajánlott fel a legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb iskolák számára!